Kunst- en Cultuureducatie

Het ontwikkelen en stimuleren van de creativiteit is voor alle kinderen belangrijk;

niet alleen om kunstenaar te worden ‘wanneer je later groot bent’, maar ook voor de ontwikkelen van

een goede motoriek, het vergroten van het zelfvertrouwen en het bedenken van creatieve oplossingen

voor uitdagingen die je in de loop van je leven tegen komt.
 

Als Beroepskunstenaar in de Klas (BIK)  bied ik kunst- en cultuureducatie aan door middel van creatieve workshops waarin leerlingen leren zich beeldend uit te drukken.

Mijn expertise omvat verschillende disciplines, waaronder beeldende kunst, interieurontwerp, architectuur, textielkunst en recycling.

Naast een vast aanbod van workshops, bied ik ook de mogelijkheid voor maatwerk. Na een inventarisatie van uw wensen zal ik een passend aanbod doen dat aansluit bij de behoeften van uw leerlingen.

Bijvoorbeeld :

• Gluren bij de buren  (architectuur, omgeving, thuis)
 
• Op het toneel (decor, kostuums en rekwisieten)
 
• Buitenaards knuffelbaar  (textiel)

Denk ook eens aan workshops tijdens een schoolfeest met een specifiek thema. Hiermee voeg je een extra element van plezier en creativiteit toe aan de viering.

Daarnaast bied ik ook mogelijkheden voor creatieve ouderavonden. Dit is een leuke manier om ouders kennis te laten maken met kunst- en cultuureducatie en hen zelf deel te laten nemen aan inspirerende creatieve activiteiten.

Voor docenten bied ik ook trainingen aan, waarin ik de docenten, door zelf te laten doen en ervaren, voorzie van nieuwe inzichten en praktische tools op het gebied van kunst- en cultuureducatie. Deze trainingen zijn gericht op het stimuleren van creativiteit bij leerlingen, het integreren van kunst in lesprogramma's en het ontwikkelen van vaardigheden om beeldende expressie te bevorderen. 

  
 
 

vragen of reserveren


Afbeelding invoegen